Monday, September 6, 2010

Beli Album Muse


Hah!


Patut la saya ni. Memang suka layan muzik2 begini pelik dan kedengaran aneh.
Itu hari semasa zaman sekolah tinggi, itu muse datang pegi Malaysia sini buat konsert.
Punya la kecewa hati ini kerana takda duit mo beli tiket. Budak2 lain bukan main gila lagi beli tiket harga ratus2, cun2 masa loan ptptn keluar. Geram tmbh frust lagi kecewa.
Pernah juga itu bekas kekasih tanya soalan, " kenapa ko punya lagu2 dalam henpon suma pn bertajuk pelik?"
Apa tidaknya, begini dia punya list.
Hitam - Padi
Kasih Tak Sampai - Padi
Rapuh - Padi
Tapi bukan aku - Kerispatih
Lelaki Ini - Anuar Zain
Itu belum termasuk dalam playlist media player lagi.
Lagu2 Muse
Lagu2 SOAD
dan macam2 lagi yg bunyi dia pelik (kepada orang2 yg sgt suka layaan drama korea) .
Kalo di lihat dengar betul2, mmg suma pun sebenarnya dark emo saja. Kadang2 rasa geli jiwa kalo dengar lagu2 britney spears ka, spice girl ka, wonder girls ( hehe, terkecuali kerana mereka memang kiut). Lagu dusun? ee, please la kalo boleh.
Tapi sejak banyak main gitar bass untuk bersuka ria dan aktiviti hujung minggu, akhirnya saya mula paham apa itu muzik yang sebetul2nya.
Patutla bila tengok itu metalica buat rock gabung dengan okestra, itu pemain violin semua nampak sebati saja dalam beat2 lagu mereka itu. Okestra dgn rock kan dua genre yang variasi, sepatutnya itu pemain2 violin sudah naik gila kena hantaman beat2 rock, tapi mereka tetap kool saja. Muzik punya komplikasi, pemuzik sebenar saja tau.
Ok sy admit! Saya memang layan abes dgn MUSE. satu hal kerana muzik dia genius. satu hal kerana lirik dia sesuai dengan jiwa emo sy ni. satu hal kerana itu orang betul2 cipta lagu sendiri, among the others macam faizal tahir dan hujan. I love it.
Haha! Ask me, if i am a gay, which guy i want to sleep with the most?

No comments: